Lovaink

 

 

Bóbita:

Bóbita Répáspusztán született 1998. március 9.-én, származási lapján neve O'Bajan Bagira. Apja O'Bajan Paminó, anyja Shagya Bájos.

Eredetileg távlovaglásra szántam, mikor 2001. szeptemberében megvettük.

Nyersen került hozzám, így szívem vágya szerint alakíthattam. Eleinte nem volt könnyű dolgom vele. Nem bízott az emberekben és elég tüzes temperamentuma volt. De én hamar barátságot kötöttem vele. Jakab Elek, akinél akkoriban Bóbitát tartottam, rengeteget segített Bóbita belovaglásában. Mivel én addig még soha nem vállalkoztam ilyenre, minden tanácsát megfogadtam, amiért Eleknek nagyon hálas lehetek. Tökéletes mindenes hobby és túraló lett Bóbitából, sőt még néhány különlegességet is sikerült megtanítanom neki.

A távlovaglós tervekről sajnos az egyetem miatt le kellett mondanom. Se időm az edzésekre se pénzem a versenyekre.

De a huszár hagyományőrzőkkel sokat túráztunk, huszártáborokba jártunk, parádéztunk, csatabemutatóztunk, amíg az időm engedte.

Bóbita teljesen megbízható, higgadt, de mégis látványos és néha tüzes, temperamentumos arab kanca, aki mindent megtesz amire megkérem. Nem fél se tűztöl, se víztöl. Viszont a mai napig teljesen egygazdás, és emellett igazi női ló. Finoman, mégis határozottan kell vele bánni. A férfiakkal szemben kissé bizalmatlan. Nagyon lassan szokja meg az idegeneket. Így hát teljes mértékben az én lovam

Bóbita sokoldalúságát mutatja sikeres kipróbálása a militaryben, húgommal a nyergében.

Én többnyire csak szabadidő lovazásra érek rá, ezért csak alapszinten gyakoroljuk a díjlovaglást, és ugratást, de főképp tereplovaglásokra járunk és sokat túrázunk, ha időm engedi. Ekkor mindketten élvezzük a természet szépségét és a szabadságot.

 

Bíbic:

Bóbitának egy nem tervezett párosításból született egy szép csikója 2003. április 12.én. Apja neve Urambátyám, a kis kanca neve Bíbic lett. Bíbic most húgom lova és egy végtelenül barátságos és jóindulatú, nyugodt hobby ló lett belőle. Kíváncsi, nagy igyekezettel tanul és gyorsan alkalmazkodik új szituációkhoz.